poniedziałek, 14 stycznia 2013

Sernik rosa - najłatwiejszy na świecie!

Oto przepis na sernik rosa:



A tutaj sposób przyrządzenia:


Pewne nieścisłości w filmie i przepisie, mogą wynikać z tego, że ciasto robię automatycznie, stąd różnica w ilości np. margaryny. Co do czasu pieczenia, robię to też "na oko", wystarczy przyglądać się od czasu do czasu i jeśli brzegi są zarumienione lub beza wtedy robimy kolejny krok.

Aha, u mnie nie ma rosy na bezie, a to wynika prawdopodobnie z tego, że ciastu jest za sucho, osobiście wolę bezę chrupiącą.

Życzę smacznego :-)

3 komentarze:

  1. Nie wyraznie napisane, nie mozna odczytac

    OdpowiedzUsuń
  2. BARDZO MALUTKI DRUK,NIE MOŻNA POWIĘKSZYĆ,NIE DO ODCZYTANIA PRZY JEDNOCZESNYM WYKONYWANIU CZYNNOŚCI WYRABIANIA CIASTA.SZUKAM INNEGO PRZEPISU PODOBNEGO sernika.

    OdpowiedzUsuń